Fiber i Uppvidinge kommun

Som fastighetsägare kan du få en fiberanslutning för Internet, telefoni och TV mm.

Att projektera, gräva, dra fiber och ansluta kostar en en hel del. Därför blir det alldeles för dyrt att ansluta enskilda fastigheter. Däremot ansluter vi områden med flera intresserade. Skicka in en intresseanmälan. Ju fler intresserade - desto större chans att just ditt område blir vårt fokusområde.

Läs mer nedan om den fiberanslutning som gäller dig.


Fiber i tätorter

UppCom har inte byggt ut fiber till villakvarteren i tätorterna i någon större omfattning. Undantag är Åseda och Lenhovda där vi passat på att lägga ner kanalisation tillsammans med fjärrvärme- och elnätsutbyggnad. Nu har vi dock startat en informationskampanj för att få upp intresset för fiber i tätorterna Åseda, Lenhovda, Norrhult, Klavreström, Älghult och Alstermo. Läs mer och skicka in en intresseanmälan här.


Fiber i Lägenheten

Du som bor i lägenhet och är intresserad av fiber, vänd dig till sin fastighetsägare. Det är din fastighetsägare som måste beställa anslutning till stadsnätet.


Är du hyresvärd

Är du fastighetsägare till flerfamiljshus, hyreshus, kontaktperson i styrelsen för en bostadsrättsförening eller samfällighet och vill du ha en offert på anslutning till Uppvidinges stadsnät? Skicka e-post till: info@uppcom.se eller skicka in en intresseanmälan här.


Fiber på landsbygden

UppCom har ett väl utbyggt stamnät som sträcker sig genom större delarna av kommunen även om vi fortfarande har en del vita fläckar som tyvärr kräver tunga investeringar att bygga ut. Utbyggnad av fiber sker dock kontinuerligt på landsbygden genom att byarna bildar byalag i form av ekonomiska föreningar. Läs mer här.


Vill du veta mer eller har du frågor?

Kontakta UppCom på info@uppcom.se eller telefon 0474-476 50.


Nyheter

Driftinformation
För tillfället finns inga kända driftstörningar
Uppvidinge Kommun
UppCom AB                                                                Telefon:0474-476 50                                             info@uppcom.se
Besöksadress: Olofsgatan 8, 364 30 Åseda                                                                      Postadress: Box 4, 364 21 Åseda